Trustpilot
Konstresa till Oslo 2022 9-11/9, 2022 — Galleri Mats Bergman

Följ med oss på en resa där det mest ingår i priset, med max 25 deltagare. 

Konstscenen i vårt fina grannland är nu större och mer spännande än någonsin. I Björvika har Operahuset fått sällskap av nya Munchmuseet som är en fantastisk arkitektonisk byggnad med stort klimatfokus. I Kistefos strosar vi runt i skulpturparken och tittar närmare på utställningen i ”the Twist”. Vi hinner med ett besök på Det nye Nasjonalmuseet och vi hälsar på konstnär Tone Behncke i hennes ateljé. Avslutningsvis hinner vi beundra utsikten över Oslo från Voksenkollen där vår lunch serveras. En spännande helg i konstens palett.

Dag 1, fredag

Avresa med buss från Karlstad kl 08.00 på morgonen. Vi stannar till för busskaffe och fralla innan vi passerar över gränsen till Norge. Vårt första stopp blir vid Ekebergsparken där vi serveras lunch. Sedan väntar ett besök på nya Munchmuseet. Vid Edvard Munchs död 1944 fanns inga arvingar så all konst i sin kvarlåtenskap testamenterades till Oslo stad. För att hylla arvet efter Munch byggdes det nya Munchmuseet, en 60 meter hög byggnad med mindre än hälften av liknande byggnaders klimatutsläpp. Många av de arkitektoniska besluten togs baserade på klimatpåverkan. Förutom Munchs målningar kan man även se hans teckningar, träsnitt och fotografier. Efter den guidade visningen ges tid till att själv utforska museet. Den som vill hinner ta en titt på operahuset eller gå till det nyöppnade biblioteket Deichman som också är en arkitektonisk upplevelse. Frampå eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell och där äter vi även vår middag.

Dag 2, lördag

Efter frukost väntar en spännande dag då vi beger oss av mot Kistefos Museum, ca en timmes bussresa nordväst om Oslo. Museet öppnade år 1996 och är ett privat industriminne, skulpturpark och arbetslivs- och konstmuseum. År 2019 utvidgades parken med den spektakulära byggnaden ”the Twist” som både är galleri, bro och en skulptur, och som skruvar sig över Randselven. I och med det har museet har fått flera internationella utmärkelser. Ett klart häftigt museum!

En kort bussresa från Kistefos finns Hadeland Glassverk. Glasbruket grundades år 1762 och producerade ursprungligen av medicinflaskor, kemiburkar och hushållsglas. Efter hand ändrades utbudet till mindre kristallföremål, skålar, vaser och lampor. På området finns restauranger, affärer och glasblåsverkstad. Tid ges för egen lunch och att i lugn och ro upptäckta området.  

Vi återvänder till Oslo under eftermiddagen och nu väntar ett ateljébesök hos Tone Behncke. Tone målar stora halvabstrakta målningar på duk. Kvällens middag serveras på hotellet.

Dag 3, söndag

Frukost och utcheckning från hotellet. Nu väntar ett besök på Det nye Nasjonalmuseet, en visningsplats i världsklass för Norges hela samling av konst, arkitektur och design. En helt ny byggnad har uppförts på Vestbanestasjonens tidigare banområde i Oslo. Ett intressant besök! Vår lunch serveras på Hotell Soria Moria uppe på Voksenkollen. Här njuter vi av både den fina utsikten och lunchen. Innan det är dags att lämna Oslo besöker vi utomhus-utställningen Roseslottet, en magnifik konstinstallation som uppmärksammar ockupationen av Norge under andra värlsdkriget. Installationen består av över 200 målningar och skulpturer.

Vi räknar med att vara tillbaka i Karlstad under kvällen (ca 19.30). 

Tone Behncke började måla på porslin när hon var 14 år och sedan dess har hon haft intresse för målarfärg. Efter att ha studerat företagsekonomi i fyra år arbetade hon en kort tid och fick tre barn innan hon hittade sin väg tillbaka konsten. Hennes ateljé ligger i centrala Oslo.

Pris per person i dubbelrum: 7.250:-

Enkelrumstillägg: 990:-

 I priset ingår:

 • bussresa enligt program 
 • två övernattningar i dubbelrum
 • besök på nya Munchmuseet
 • besök på Kistefos Museum ”the Twist” och skulpturparken
 • besök på Det nye Nasjonalmuseet
 • besök i skulpturparken Roseslottet
 • ateljébesök hos Tone Behncke
 • busskaffe och fralla dag 1
 • två frukostar
 • två luncher, en på Ekebergsrestauranten och en på Hotell Soria Moria
 • två middagar i hotellets regi
 • måltidsdryck; 1 glas vin/öl/läsk till lunch och middag
 • representant från Galleri Mats Bergman
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin 

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Anmälan senast 2022-06-09, därefter i mån av plats!

Det finns ett begränsat antal platser! Anmälan sker direkt till Specialresor, ”först till kvarn”. Boka din resa på vår hemsida www.special-resor.se eller ring oss på 054-18 89 00 (telefontid: kl 10-12 och 13-15). Anmälningsavgiften är 10% av resans pris per person och skall betalas inom 10 dagar efter erhållen bokningsbekräftelse/faktura, resterande betalas senast 40 dagar före avresa. Bokningsbekräftelse /faktura skickas via e-post i fall inget annat önskats.

För anmälan krävs följande uppgifter: namn, fakturaadress, telefonnummer, e-postadress, personnummer samt eventuella matallergier. För att följa med på resan krävs att du är fullvaccinerad och kan uppvisa EU:s covidbevis vid avresa. 

Avbeställning

Avbeställning av resa debiteras enligt Svenska Resebyråföreningens villkor för paketresor och Specialresors särskilda villkor, finns att hämta på www.special-resor.se (Inför resan).

Clarion Collection Hotel Gabelshus ****

Clarion Collection Hotel Gabelshus är beläget i den eleganta stadsdelen Frogner i centrala Oslo. Här bor du mitt i Oslos historia och kultur. Överallt på hotellet hittar du anrika målningar och inredningsdetaljer. I närheten hittar du ett stort utbud av restauranger och caféer. Dessutom har du Oslos största attraktioner som Vigelandsparken, Aker Brygge och Kungliga slottet på behagligt avstånd. 

I hotellets lobbybar kan du slappna av med en drink. Middagen serveras i matsalen som för övrigt har använts som bakgrund till flera filminspelningar och modefotograferingar.

Busstider

9/9 bussen avgår från Järnvägsstation i Karlstad kl 08.00

11/9 åter i Karlstad ca kl 19.30

Övrigt

På resan förekommer flera promenader, i lugn takt, och ibland på ojämnt underlag. Kontakta Specialresor om du har frågor kring programmets upplägg och om du vill veta mer om svårhetsgraden.

Exakt tid och plats för upphämtning meddelas i det avresemeddelande som skickas ut cirka två veckor före avresa.

Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in en resa senast 30 dagar före avresa om antalet deltagare understiger 20 personer. Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta Specialresor.