Borgviks Gård

På kort tid har en av Värmlands största ladugårdar - 100 m - förvandlats
till restaurang/café genom Matbruket, gårdsbutik i egen regi och konsthall genom Galleri Mats Bergman. Ladan
byggdes år 1855 och genomgick en omfattande renovering år 1937. Förr i tiden var det mjölkproduktion, så småningom köttproduktion, som lades ner år 2021. Nu är Borgviks gård, en central del av Borgvik sedan bruket anlades för att kliva in i rampljuset. Initiativtagare är Hans Karlander.

Vad är dina känslor kring att få ställa ut i konsthallen?

- Jag tycker att detta ska bli extremt roligt. Att få ha utställningar, i en sådan här fantastiskt stor och idealisk lokal, är extremt ovanligt och jag tror att det är drömmen för många gallerister i Sverige. Det är vidare en sak att faktiskt få till stånd att ställa ut, sen en annan sak att faktiskt fylla hallen med något som håller måttet. Där kommer Karl Mårtens, Eva Larsson och Malin Mossberg in bra som startskottet till detta. Säger Mats Bergman.

Vilka fler konstnärer kommer vi få se under sommaren?

 - Vi börjar ju som sagt den 3 juni med vernissage med Karl Mårtens och Eva Larsson, 7 juli är det nytt vernissage och då är det Mats Åkerman och Kristin Andreassen, för att sedan avsluta sommaren med vernissage den 4 augusti med Karolina Nolin och Lisa Abelsson. Under hela sommaren kommer Malin Mossberg att ställa ut i övriga utrymmen. 

Detta kommer bli en spännande sommar och direkt kan jag säga att Borgviks Gård kommer bli en av de bästa besöksmålen. Avslutar Mats Bergman.

Vill ni se hela körschemat för utställningar är det bara att klicka här

 

Tillbaka till blogg