Konstresa i Värmland 17/6 2023

Följ med oss till Maria ”Vildhjärta” Westerbergs paradis på jorden. Här finner hon ro och lever i harmoni med skogen som är hennes skaparateljé. Längs med skogspromenaden bakom hennes hus stöter vi på flera av de många konstverk av pinnar Vildhjärta fått inspiration till att tillverka. Vi hinner med eftermiddagskaffet i hennes trädgård innan det är dags att fara vidare mot Borgvik, en av Värmlands bäst bevarade bruksmiljöer.

Vi börjar vid Borgviks Herrgård, och har vi tur får vi träffa på herrskapet själva. Vi får veta mer om herrgården och dess historia. Vi fortsätter med en guidad promenad i Borgvik som avslutas vid Borgviks Gård.

Här har man rustat och renoverat den gamla ladugården för fullt och nu kan man stoltsera med ett café, en restaurang, gårdsbutik och en festsal.
Galleri Mats Bergman har i år fått uppdraget att
inredakonsthallen där även lokala konstnärer från trakten finns representerade. Vi träffar Hans Karlander, ägare och entreprenör och han berättar mer gården och dess framtidsplaner för oss. Dagen avslutas på bästa trevliga sätt med en tre- rätters middag i Matbruket på Borgviks Gårds regi.

Matbruket på Borgviks Gård, svensk nyfikenhet blandat med värmländsk finess så lyder Matbrukets filosofi. Restaurangen serverar modern och genuin mat i en kulturell miljö där måltiden blir en upplevelse. Man jobbar med de bästa råvarorna och alltid i säsong. Maten du serveras håller hög kvalité och är tillagad med omtanke och

kärlek.

Niklas Pettersson som driver restaurangen har en gedigen bakgrund som kock och krögare med erfarenhet från flera kända restauranger.

Vänta inte med att boka, vi har endast 35 platser, avresa från Karlstad.

I priset ingår:

Bussresa, besök hos Maria ”Vildhjärta” Westerberg, kaffe och kaka, guidad promenad i Borgvik, besök vid Borgviks Herrgård, besök och visning av Borgviks Gård och konsten, välkomstdrink, en 3-rätters middag inkl 2 glas vin samt kaffe/te, resegaranti, representant från Galleri Mats Bergman och färdledare från Specialresor

Pris per person:

1.690:-

Boka hos Specialresor via telefon 054-18 89 00 eller mail info@special-resor.se

Programpunkter:

 • besök hos Vildhjärta

 • Kaffe och kaka

 • Besök vid herrgården i Borgvik

 • Guidad promenad i Borgvik

 • Besök och visning av Borgviks Gård

 • Konstintroduktion till konsthallen på Borgviks Gård

 • Välkomstdrink och 3-rätters middag på inkl vin samt kaffe/te

  i Matbruket på Borgviks Gårds regi

  Anmälan

  Det finns endast 30 platser. Boka din resa på vår hemsida www.special-resor.se eller ring oss på tel 054-18 89 00 (telefontid: kl 10-12 och 13-15). Anmälningsavgiften är 10% av resans pris per person och skall betalas inom 10 dagar efter erhållen bokningsbekräftelse/faktura, resterande betalas senast 40 dagar före avresa. Bokningsbekräftelse /faktura skickas via e-post i fall inget annat önskats.

  För anmälan krävs följande uppgifter: namn, fakturaadress, telefonnummer, e-postadress, personnummer samt eventuella matallergier.

  Avbeställning

  Avbeställning av resa debiteras enligt Svenska Resebyråföreningens villkor för paketresor och Specialresors särskilda villkor, finns att hämta på www.special-resor.se (Inför resan).

  Avresetid:

  17/6: buss avgår kl 13.00 från järnvägsstationen i Karlstad
  17/6: åter i Karlstad ca kl 22.00
  Utförlig information om avresan meddelas i det avresemeddelande som skickas ut cirka två veckor före avresa.

  Övrigt

 • Se över ditt reseskydd. Avbeställningsskydd och reseförsäkring ingår inte i resans pris.

 • Resan innehåller promenader, hör gärna av dig om du har funderingar kring detta.

 • Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in en resa senast 30 dagar före avresa om antalet

  deltagare understiger 25 personer.

 • Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

 • Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss på Specialresor.