Trustpilot
Konstresa till Paris våren 2022 — Galleri Mats Bergman

Välkommen med till Paris, denna sägenomspunna och romantiska huvudstad som är älskad av såväl fransmännen själva som av de många turister som ständigt besöker staden. I denna multikulturella världsmetropol tittar vi på kända landmärken så som Eiffeltornet, Triumfbågen, Champs-Elysée och Sacré Coeur i Montmartre.

När?
Våren 2022

Pris per person i dubbelrum?
13.550:-

Vi lägger så klart fokus på all den mäktiga konst som finns i överflöd i den franska huvudstaden. Ett personligt möte med konstnären Örjan Wikström i hans hem finns på programmet. Vi äter även en middag på art deco restaurangen La Coupole i Montparnasse.

Dag 1, onsdag

Avresa från Karlstad på förmiddagen till Arlanda. Vi flyger direkt med Air France till Paris där vi landar under eftermiddagen. Vår buss och svensktalande guide möter upp vid flygplatsen för att ta oss med till vårt hotell Novotel Paris les Halles. Hotellets fantastiska läge med närhet till konst, kultur och shopping gör att man har en bra utgångspunkt för vår vistelse.

Senare på kvällen serveras middag i hotellets restaurang.

Dag 2, torsdag

Vi börjar dagen i de äldsta kvarteren i Paris, i stadsdelen Marais, också känt som de judiska kvarteren och dessa är ett ”måste” vid besök i huvudstaden. Här hittar vi en härlig blandning av 1600-talsbyggnader, antikhandlare, museer, medeltida gator, restauranger, caféer, mindre designerbutiker och konstbutiker. Det vackra torget, Place des Vosges, anlades i början av 1600-talet på order av Henrik IV och omges av 36 hus med gyllenröda tegel- och stenfasader samt arkader fulla av restauranger och konstgallerier.

Sedan väntar ett annorlunda besök, nämligen Ateliers des Lumières, en häftig digital konstupplevelse som genomförs med hjälp av levande grafik och musik (utställning 2019 van Gogh, 2020 ej klart än). Eftermiddagen och kvällen på egen hand (lunch och middag ingår ej).

Det finns mycket man kan göra i Paris, men det kan vara svårt att välja! I närheten av vårt hotell finns det mest välbesökta museet i världen – Louvren.

Även Musée d’Orsay, Centre Pompidou, franska nationalmuseet för samtidskonst och den gamla marknadsplatsen Hallarna finns på behändigt avstånd från hotellet. Vi kan även rekommendera ett besök på Flucuart, världens första flytande konstcenter! Det ligger i Seine vid Ponts des Invalides och kostar inget att besöka. För den som gillar höga höjder finns ett självklart alternativ i Eiffeltornet. Eller varför inte slå dig ner på något av alla caféer som ser lockande ut. En café au lait och en croissant smakar helt underbart efter några timmars upptäckande!

Dag 3, fredag

Efter frukost möter vår guide upp oss vid hotellet och vi tar tunnelbanan mot stadsdelen Montmarte, beläget på högsta punkten i Paris. Här avlöser backar och trappor varandra vilket hör till charmen med Montmartre. Konstnärer har alltid dragits till området och här samlades några av de största under slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet. Konstnärer som Dali, Picasso, Monet, Pissarro och van Gogh sägs alla ha hämtat inspiration härifrån.

Än idag livnär sig konstnärer på att sälja sina tavlor och måla porträtt på Place du Tertre, torget i Montmartre. Högst upp på berget står den mäktiga basilikan Sacré-Coeur och härifrån har man en fantastisk utsikt över Paris. Vi har ”egentid” för lunch i dessa kända Pariskvarter. Vi samlas igen på eftermiddagen då vår buss tar oss till konstnären Örjan Wikström som är verksam i både Paris och Sverige. Vi besöker hans hem och kombinerade ateljé. Ett spännande möte!

Kvällens middag dukas upp på restaurang La Coupole i Montparnasse. En anrik restaurang i art deco stil som öppnade redan år 1927. Då det begav sig var La Coupole ett tillhåll för konstnärer, författare, socialister och modeller.

Konstnärer som Derain, Lèger, Soutine, Kisling och Picasso spenderade ofta sin tid här. Man lät dekorera om den inre kupolen 2008, fyra konstnärer hjälptes åt för att spegla La Coupoles ursprungliga teman – natur, kvinnor och firande. Efter middagen går bussen tillbaka till hotellet.

Dag 4, lördag

Frukost och sedan utcheckning. Vi är dock inte riktigt färdiga med Paris än. Vårt första besök för dagen är på Musée l’Orangerie. Vår guide tar oss med genom den imponerande samlingen av impressionistisk och postimpressionistisk konst. Men främst ser vi Claude Monets berömda näckrosmålningar.

Vi fortsätter dagen via Champs-Elyseé och Triumfbågen till Eiffeltornet där vi stannar till en kort stund för att på nära håll beundra det kanske mest kända landmärket i Paris.

Har du inte provat det parisiska kaffet än, så är det dags nu! Vi lämnar Paris och styr nordväst mot Normandie och i byn Giverny besöker vi den kända impressionisten Claude Monets hem och trädgårdar. Hans rosa 1800-tals hus är renoverat och vattenträdgården är ett verkligt paradis med sin berömda Japanska bro och näckrosdamm. Monet tolkade kärleksfullt sin trädgård vad gäller färger, ljus och reflexer. Det är speciellt att som besökare uppleva de kända motiven bakom hans tavlor i verkligheten! Vi börjar med lunch innan vi besöker hans bostad och trädgård.

Planet hem mot Sverige avgår vid 21-tiden och vi landar på Arlanda runt kl 22.30. Åter i Karlstad cirka kl 02.30.

I priset ingår

— flygresa med Air France, Arlanda – Paris tur och retur inklusive bagage
(tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter

— bussresa enligt programmet i Frankrike
— tre övernattningar i dubbelrum
— svensktalande lokalguide dag 1-4 enligt programmet
— guidade promenader dag 2 och 3 enligt program
— guidad utflykt i samband med hemresan till Giverny
—entré till Atelier des Lumierés
— entré till Musée de l’Orangerie
— entré till Monets trädgård i Giverny
— tunnelbanebiljetter
— konstnärsbesök hos Örjan Wikström
— whispers (hörsnäckor vid guidning)
— tre frukostar
— en lunch i Giverny dag 4
— två middagar; en på hotellet ankomstdagen och en på La Coupole dag 3
— måltidsdryck; ett glas vin/läsk, vatten samt kaffe/te, på La Coupole ingår 2 glas
— vin, vatten samt kaffe/te
— dricks till chaufför
— representant från Galleri Mats Bergman
— färdledare från Specialresor
— resegaranti via den statliga resegarantin

Tilläggskostnader

— enkelrum 3 nätter sek 2.730 kr/person
— anslutningsbuss Karlstad – Arlanda 450:- per person tur o retur (inkl smörgås på ut/hemresan)

Anmälan

Anmälan sker direkt till Specialresor, ”först till kvarn”,
antingen på telefon 054-18 89 00 (telefontid: kl 10-12 och 13-15)
eller mejla till info@special-resor.se.

Antalet platser är begränsat!

Anmälan ska vara oss tillhanda senast 2020-02-15, därefter i mån av plats. Anmälningsavgiften är 10% av resans pris per person och skall betalas inom 10 dagar efter erhållet Resebevis/faktura, resterande betalas senast 40 dagar före avresa.

Avbeställning

Avbeställning av resa debiteras enligt Svenska Resebyråföreningens villkor för paketresor och Specialresors särskilda villkor, finns att hämta på www.special-resor.se (Inför resan).

Konstutlottning

Alla som följer med på resan deltar automatiskt i en konstutlottning och har chans att vinna ett konstverk till värde av 5.000:-

Novotel Paris les Halles ****

Vi bor i hjärtat av Paris, endast ett stenkast från Louvren, Notre Dame och Les Halles. Vill man shoppa ligger Rue de Rivoli på gångavstånd. Med allmänna transportmedel når man lätt hela Paris. Rummen är utrustade med ac, centralvärme, tv, kassaskåp, hårtork, kylskåp samt te/kaffemaskin.

Gratis wi-fi. Hotellet har restaurang, bar och en liten trädgård.
Telefon: +33 1 42 21 31 31
https://www.novotelparis.com

Övrigt

På resan förekommer flera promenader, i lugn takt, och ibland på ojämnt underlag. Kontakta Specialresor om du har frågor kring programmets upplägg och om du vill veta mer om svårhetsgraden.

På- och avstigning sker vid samma plats. Exakt tid och plats för upphämtning meddelas i det färdmeddelande som skickas ut cirka två veckor före avresa.

Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in en resa senast 30 dagar före avresa om antalet deltagare understiger 30 personer. Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. Har ni frågor är ni välkomna att kontakta Specialresor.