Stockholm 20-21/4 2022

Stockholm 20-21/4 2022

Vi bekantar oss med fina Drottningholms Slott och dess fantastiska omgivning ute på Lovön. Vi går på vip-vernissage på Affordable Art Fair, Sveriges största konst-mässa. Här kan man förälska sig i målningar, skulpturer, fotografier och mycket mer.

Har du inte besökt Stadshuset får du chansen nu då vi tittar närmare på dess arkitektur och konst.

Vi avslutar resan på Prins Eugens Waldemars udde och därefter serveras lunch på restaurang Lilla Hasselbacken. Välkommen med till Stockholm!

Dag 1, onsdag

Avresa från Karlstad kl 08.00 till Stockholm med stopp för kaffe och smörgås innan vi kommer fram. Vårt första besök är på Drottningholms Slott som även är kungaparets permanenta bostad. Visste du att slottet finns med på UNESCO’s världsarvslista?

Vi serveras en lunch innan vi blir visade runt i de olika salarna som går i olika stilar.

Vi åker vidare till Clarion Collection Hotel Tapetfabriken där vi checkar in. En stunds vila hinns med innan middagen på hotellet. Därefter tar vi oss till Nackastrand och Affordable Art Fair. Konstmässan öppnar egentligen inte förrän dagen efter men vi är inbjudna till att delta under kvällens vernissage. Mats Bergman tar emot och visar oss runt. Sippa på ett glas vin samtidigt som du går runt och insuper atmosfären. Bussen går tillbaka när vi känner oss nöjda men vill du stanna kvar längre tar du dig tillbaka till hotellet på egen hand.

Dag 2, torsdag

Efter frukost väntar ett besök i Stockholms Stadshus. Byggnaden är ritad av Ragnar Östberg och stod färdig år 1923 och är en av Sveriges mest kända byggnader. Följ med oss till Stockholm 20-21/4, 2022 Vi tittar på utvalda konstskatter och vad sägs om vip-vernissage på konstmässan Affordable Art Fair! Den fungerar som arbetsplats och politisk kontorsbyggnad samt är en av landets främsta festlokaler och ett populärt besöksmål. Vi kommer att koncentrera oss på den konst som finns här.

Vi fortsätter sedan ut till Djurgården för att besöka Waldemarsudde. Här tittar vi på utställningen Platsens själ – Prins Eugen och landskapet samt Nikolai Astrup – Visioner av norsk natur. Lunchen serveras på restaurang Lilla Hasselbacken mittemot entrén till Skansen.

Vi återvänder mot Värmland under eftermiddagen och beräknas vara tillbaka i Karlstad ca kl 19.00.

I priset ingår

— bussresa enligt programmet
— en övernattning i dubbelrum
— entré och guidning på Drottningholms Slott
— vip-entré till vernissage på Affordable Art Fair
— entré och guidning på Stockholms Stadshus
— entré på Waldemarsudde
— busskaffe och smörgås dag 1
— busskaffe och tilltugg dag 2
— en frukost
— två luncher
— middag i hotellets regi
— måltidsdryck till luncherna samt kaffe
— introduktion till Affordable Art Fair med Mats Bergman
— färdledare från Specialresor
— resegaranti via den statliga resegarantin

Anmälan

Anmälan senast 2022-03-15, därefter i mån av plats!

Det finns ett begränsat antal platser! Anmälan sker direkt till Specialresor, ”först till kvarn”. Boka din resa på vår hemsida www.special-resor.se eller ring oss på 054-18 89 00 (telefontid: kl 10-12 och 13-15, fredagar stängt).

Anmälningsavgiften är 10% av resans pris per person och skall betalas inom 10 dagar efter erhållen bokningsbekräftelse/faktura, resterande betalas senast 40 dagar före avresa. Bokningsbekräftelse /faktura skickas via e-post i fall inget annat önskats.

För anmälan krävs följande uppgifter: namn, fakturaadress, telefonnummer, e-postadress, personnummer samt eventuella matallergier och vem man önskar dela rum med samt val av påstigningsplats. För att följa med på resan krävs att du är fullvaccinerad och kan uppvisa EU:s covidbevis vid avresa.

AVBESTÄLLNING

Avbeställning av resa debiteras enligt Svenska Resebyråföreningens villkor för paketresor och Specialresors särskilda villkor, finns att hämta på www.special-resor.se (Inför resan).

CLARION COLLECTION HOTEL TAPETFABRIKEN ****

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken ligger mitt i Sickla, en stadsdel där det industri-historiska arvet märks i allt från arkitektur till den nyfikna och utforskande atmosfär som är så typisk för området. Här finns restaurang och bar för både hotellgäster och grannar. Hotellet ligger inhyst i en gammal tapetfabrik från 1906 och här blandas gammalt med nytt. Inredningen består av dekorativa element och avskalade material. Samtidigt som en varm och ombonad känsla med sofistikerad elegans genomsyrar hotellet. Hotellet har även gym och bastu, båda med en vacker utsikt över Marcusplatsen. Kvällsmat, fika och frukost är alltid inkluderat.
Hotell i Stockholm | Clarion Collection Hotel Tapetfabriken (nordicchoicehotels.se)

ÖVRIGT

Exakt tid och plats för upphämtning meddelas i det avresemeddelande som skickas ut cirka två veckor före avresa. Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in en resa senast 30 dagar före avresa om antalet deltagare understiger 20 personer. Vi reserverar oss för eventuella program och prisändringar utanför vår kontroll.

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta Specialresor.

Föregående inlägg Nästa inlägg